[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
درباره پایگاه::
اخبار و رویدادها::
مقالات::
قوانین::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
آخرین مطالب بخش
:: کاهش عوامل خطر: هیچ وقت خیلی زود نیست، هیچ وقت خیلی دیر نیست
:: افزایش ۲۴ برابری جمعیت سالمندان طی یک قرن
:: مصاحبه دکتر شریفی : سالمندی آخر خط نیست
:: نگرانی‌ها از حذف ردیف بودجه حمایت از معلولان
:: راه‌اندازی باشگاه‌هایی برای سلامت اجتماعی نوجوانان محلات از سال ۱۴۰۲
:: قانون جوانی جمعیت در موضوع مقابله با سقط نیاز به اصلاح دارد
:: از سوی سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفت
:: ۱۶ ورزشکار به اردوی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان دعوت شدند توسط · منتشر شده ۵ بهمن ۱۴۰۱ · بروز رسانی شده ۵ بهمن ۱۴۰۱ بانوان بسکتبال با ویل
:: احتمال شناسائی بیماری آلزایمر ده سال پیش از بروز علائم
:: مرکز عملیات هوشمند اورژانس اجتماعی راه‌اندازی می‌شود
:: تجربه لذت بازی با PS۵ برای معلولان
:: نمایشگاه عروسک‌های با نیازهای ویژه و کتاب‌های حسی لمسی برگزار می‌شود
:: ما با هم به رویاهامان می‌رسیم
:: پیام آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت
:: قابلیت جدید گوگل پلی به یافتن سریع اپلیکیشن‌های بهینه‌شده برای افراد کم‌توان کمک می‌کند
:: یادداشت مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان به بهانه روزجهانی منع کار کودک
:: رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران : این برچسب که عموم کودکان کار در باندها هستند را قبول ندارم/ مشکل، خانواده فقر است
:: اطلاعیه فراخوان مقاله برای کنفرانس منطقه ای آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۱
:: تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و شبکه ملی توانبخشی کشور امضا شد
:: ثبت‌نام دوره‌های آموزش آنلاین رایگان خیریه رعد ویژه افراد دارای معلولیت آغاز شد
مفاد قانون جامع معلولین

ماده1. دولت موظف است زمینه های لازم را برای تأمین حقوق معلولان، فراهم وحمایت های لازم را از آنها به عمل آورد.

 تبصره. معلول در این قانون به افرادی اطلاق میگردد که به تشخیص کمیسیون پزشکی سازمان بهزیستی براثر ضایعه جسمی، ذهنی،روانی یا توأم ، اختلال مستمر در سلامت و کارایی عمومی وی ایجاد گردد. به طوری که موجب کاهش استقلال فرد در زمینه های اجتماعی و اقتصادی شود.

ماده 2. کلیه وزارتخانه ها، سازمانها وموسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهره مندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم گردد.

تبصره1. وزارتخانه ها ، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهره مندی معلولان ، ساختمانها و اماکن عمومی ، ورزشی ، تفریحی ، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چهارچوب بودجه های مصوب سالانه خود مناسب سازی نمایند.
تبصره 2. شهرداریها موظفند از صدور پروانه احداث و پایان کار برای آن تعداد از ساختمانها و امکان عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده باشند خودداری نمایند.
تبصره 3 . سازمان بهزیستی کشور مجاز است بر امر مناسب سازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی دستگاه های مذکور در ماده فوق نظارت و گزارشات اقدامات آنها را درخواست نماید.
تبصره 4 . آیین نامه اجرایی ماده فوق ظرف سه ماه مشترکا توسط وزارت مسکن و شهرسازی ، سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ماده 3. سازمان بهزیستی کشور موظف است در چارچوب اعتبارات مصوب در قوانین بودجه سالانه اقدامات ذیل را به عمل آورد:

    الف . تامین خدمات توانبخشی ، حمایتی ، آموزشی و حرفه آموزی موردنیاز معلولان با مشارکت خانواده های معلولان و همکاری بخش غیردولتی (خصوصی ، تعاونی ، خیریه) و پرداخت یارانه (کمک هزینه ) به مراکز غیردولتی و خانواده ها .

  ب. گسترش مراکز خاص نگهداری ، آموزشی و توانبخشی معلولان واجد شرایط (معلولان نیازمند ، معلولان بی سرپرست ، معلولان مجهول الهویه ، معلولان با ناهنجاریهای رفتاری) با همکاری بخش غیر دولتی و پرداخت تسهیلات اعتباری و یارانه (کمک هزینه) به آنها.

  ج. تامین و تحویل وسایل کمک توانبخشی موردنیاز افراد معلول .

  د. گسترش کارگاه های آموزشی ، حمایتی و تولیدی معلولان و ارایه خدمات توانبخشی حرفه ای به معلولان جهت توانمندسازی آنان.

  تبصره . کارگاه های آموزشی ، حمایتی و تولیدی معلولان موضوع ماده فوق از شمول قانون کار مصوب 29/8/1369مستثنی خواهد بود.

ماده 4- معلولان می توانند در استفاده از امکانات ورزشی ، تفریحی ، فرهنگی و وسایل حمل و نقل دولتی (مترو ، هواپیما ، قطار) از تسهیلات نیمه بها بهره مند گردند.

تبصره . وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان تربیت بدنی و شهرداریها موظفتند کتابخانه ، اماکن ورزشی ، پارک و امکان تفریحی خود را به نحوی احداث و تجهیز نمایند که امکان بهره مندی معلولان فراهم گردد.
ماده 5. افراد تحت سرپرستی معلولان با معرفی سازمان بهزیستی کشور تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و معلولان تحت پوشش بیمه خدمات درمانی و بیمه مکمل درمانی قرار می گیرند.

ماده 6. یکی از فرزندان اولیایی که خود ناتوان و معلول بوده (هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) و یا حداقل دو نفر از فرزندان آنها ناتوان و معلول باشد از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می گردد.

تبصره . همسرانی که زن ناتوان و معلول خود را سرپرستی می نمایند مادامی که سرپرستی همسر ناتوان و معلول را برعهده داشته باشند از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف می گردند.

ماده 7. دولت موظف است جهت ایجاد فرصت های شغلی برای افراد معلول تسهیلات ذیل را فراهم نماید:
الف. اختصاص حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی (رسمی ، پیمانی ، کارگری) دستگاه های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه ها ، شرکتها و موسسات ، شرکتها ، نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می نمایند به افراد معلول واجد شرایط .

  ب. تامین حق بیمه سهم کارفرما توسط سازمان بهزیستی کشور و پرداخت آن به کارفرمایانی که افراد معلول را به کار می گیرند .

  ج. پرداخت تسهیلات اعتباری به واحدهای تولیدی ، خدماتی ، عمرانی و صنفی و کارگاه های تولیدی حمایتی در مقابل اشتغال افراد معلول به میزانی که در قوانین بودجه سالانه مشخص می گردد .
د. پرداخت تسهیلات اعتباری خوداشتغالی (وجوه اداره شده) به افراد معلول به میزانی که در قوانین بودجه سالانه مشخص می گردد.

  ه . پرداخت تسهیلات اعتباری (وجوه اداره شده) جهت احداث واحدهای تولیدی و خدماتی اشتغالزا به شرکتها و موسساتی که بیش از شصت درصد سهام و سرمایه آنها متعلق به افراد معلول است.
و. اختصاص حداقل شصت درصد از پستهای سازمانی تلفنچی (اپراتور تلفن) دستگاه ها ، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا و کم بینا و معلولان جسمی ، حرکتی .

  ز. اختصاص حداقل شصت درصد از پست های سازمانی متصدی دفتری و ماشین نویسی دستگاه ها ، شرکتها و نهادهای عمومی به معلولین جسمی ، حرکتی.

تبصره 1. کلیه وزارتخانه ها ، سازمانها ، موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی مجازند تا سقف مجوزهای استخدامی سالانه خود ، افراد نابینا و ناشنوا و معلولین ضایعات نخاعی واجد شرایط را رأسا به صورت موردی و بدون برگزاری آزمون استخدامی به کار گیرند.

  تبصره 2. سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موظف است سه درصد از مجوزهای استخدامی سالانه وزارتخانه ها ، سازمانها ، موسسات دولتی ، شرکتها و نهادهای عمومی و انقلابی را کسر و در اختیار سازمان بهزیستی کشور قرار دهد تا نسبت به برگزاری آزمون استخدامی اختصاصی برای معلولین واجد شرایط با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اقدام و معلولین واجد شرایط پذیرفته شده را حسب مورد به دستگاه مربوطه معرفی نماید.

  تبصره 3. سازمان بهزیستی کشور مجاز است در قالب اعتبارات مصوب خود ، صندوق فرصت های شغلی معلولان و مددجویان بهزیستی را ایجاد و اساسنامه آن را به تصویب هیات وزیران برساند.

  تبصره 4. سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور موظف است آموزش های لازم فنی و حرفه ای را متناسب با بازار کار برای معلولان به صورت رایگان و تلفیقی تامین نماید.

ماده 8. معلولان نیازمند واجد شرایط در سنین مختلف می توانند با معرفی سازمان بهزیستی کشور از آموزش رایگان در واحدهای آموزشی تابعه وزارتخانه های آموزش و پرورش ، علوم ، تحقیقات و فناوری ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاه های دولتی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی ، بهره مند گردند.
تبصره . آیین نامه اجرایی این ماده مشترکاً توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارتخانه های مذکور و دانشگاه آزاد اسلامی ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
ماده 9. وزرات مسکن و شهرسازی ، بانک مسکن و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظفند حداقل ده درصد از واحدهای مسکونی احداثی استیجاری و ارزان قیمت خود را به معلولان نیازمند فاقد مسکن اختصاص داده و با معرفی سازمان بهزیستی کشور در اختیار آنان قرار دهند.

تبصره 1. سیستم بانکی کشور مکلف است ، تسهیلات اعتباری یارانه دار مورد نیاز احداث و خرید مسکن معلولان را تأمین کند و به معلولان یا تعاونی های آنها و یا موسسات خیریه ای که برای معلولان مسکن احداث می نمایند پرداخت کند.

  تبصره 2. سازمان ملی زمین و مسکن موظف است زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسکونی افراد معلول فاقد مسکن را به نرخ کارشناسی تهیه و در اختیار افراد مذکور یا تعاونی ها و موسسات خیریه ای که برای آنان مسکن احداث می نمایند قرار دهد.

  تبصره 3. معلولان از پرداخت هزینه های صدور پروانه ساختمانی ، آماده سازی زمین و عوارض نوسازی معاف می گردند.

  تبصره 4. سازمان بهزیستی کشور موظف است در قالب اعتبارات مصوب خود در قوانین بودجه سالانه و کمکهای یارانه ای اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به احداث واحدهای مسکونی برای معلولان و مددجویان اقدام و مالکیت یا بهره برداری آنها را مطابق آیین نامه ای که سازمان بهزیستی کشور با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد به معلولان و مدد جویان واحد شرایط واگذار نماید.

ماده 10. میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیردولتی (روزانه و شبانه روزی) بابت نگهداری ، خدمات توانبخشی و آموزشی و حرفه آموزی معلولان همه ساله با درنظر گرفتن نرخ تمام شده خدمات و تورم سالانه مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور وزارت بازرگانی تهیه و قبل از خرداد ماه هر سال به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
ماده 11. مرکز آمار ایران مکلف است در سرشماری های عمومی جمعیت کشور به نحوی برنامه ریزی نماید که جمعیت افراد معلول به تفکیک نوع معلولیت آنها مشخص گردد.

ماده 12. سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است حداقل دو ساعت از برنامه های خود را در هر هفته در زمان مناسب به برنامه های سازمان بهزیستی کشور و آشنایی مردم با توانمندیهای معلولین اختصاص دهد.

ماده 13. سازمان بهزیستی کشور موظف است با ایجاد ساز و کار مناسب ، نسبت به قیمومیت افراد معلول اقدام نماید ، دادگاهها موظفند در نصب یا عزل قیم افراد معلول صرفا از طریق سازمان مذکور عمل و مبادرت به صدور حکم نمایند.

تبصره 1. سازمان بهزیستی کشور موظف است جهت دفاع از حقوق افراد معلول ، در محاکم قضایی وکیل تعیین نموده و به دادگاه مربوطه معرفی کند.

  تبصره 2. آیین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت سه ماه مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت دادگستری تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

ماده 14. مودیان مالیاتی می توانند از طریق سازمان بهزیستی کشور و با نظارت آن جهت احداث مراکز توابخشی ، درمانی و حرفه آموزی و مسکن مورد نیاز افراد معلول اقدام نمایند . گواهی هزینه مودیان مالیاتی در موارد فوق که به تایید سازمان بهزیستی کشور رسیده باشد به عنوان هزینه قابل قبول مالیایت آنان تلقی می گردد.

تبصره . آیین نامه اجرایی این ماده مشترکا توسط سازمان بهزیستی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ قانونی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

ماده 15. روسای سازمانهای بهزیستی استانها مجازند در جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه استان و گروه های کاری آن به عنوان عضو شرکت نمایند.

تبصره . به منظور کمک به اشتغال معلولان و مددجویان رئیس سازمان بهزیستی کشور مجاز است در جلسات شورای عالی اشتغال شرکت نماید.

ماده 16. اعتبار مورد نیاز اجرای این قانون از محل منابع زیر تامین می گردد:

1. محل اعتباراتی که دستگاهها و نهادها حسب وظایف قانونی در قوانین بودجه سالانه منظور می نمایند.
2. از محل اعتبارات هزینه ای و تملک سرمایه ای سازمان بهزیستی کشور که تاکنون از محل اعتبارات مذکور خدمات لازم را به معلولان ارایه می داده است.

  3. از محل وجوه واصله از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در کشور.

  4. از محل صرفه جویی در هزینه های دستگاه ها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی که میزان سالانه آن برای هر یک از دستگاه ها و شرکت ها و نهاد ها را هیأت وزیران مشخص می نماید.

  تبصره 1. آیین نامه اجرایی این ماده توسط سازمان بهزیستی کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

  تبصره 2. آن تعداد یا بخشی از مواد این قانون که نیاز به اعتبار جدیدی داشته باشد مادامی که اعتبار لازم از محل منابع مذکور در این ماده .تامین نگردد ، اجرا نخواهد شد.

:: (گزارشی از پناهگاه زنان معتاد کارتن‌خواب) ::

  "اینجا سرای عشق رانده‌شدگان است"

(گزارشی از پناهگاه زنان معتاد کارتن‌خواب) 

  درکوچه‌پس‌کوچه‌های تنگ و تودرتوی چهار راه مولوی که گذرزمان، غبار کهنگی بر آن نشانده، پس از جست‌وجوی فراوان، روبروی یک گرمابه عمومی ، خانه‌ای را یافتیم که برسر در آن نوشته شده بود،"اینجا سرای عشق است".

  درهای سرای عشق باز است ، گویا این خانه را بنا کرده‌اند تا پناهگاهی برای بی‌پناه‌ترین انسان‌هایی باشد که از هر دری رانده شده‌اند.

  دالان تودرتوی این بنای قدیمی را که ردکنی به‌حیاط نه چندان وسیع می‌رسی و چشمت بر سرسرایی خیره می‌ماند که روی نقوش کاشی کاری آن نوشته شده "یا علی گفتیم و عشق آغاز شد."

  در بدو ورود زنانی میانسال به خوشامدگویی تو می‌آیند که لبخندهایشان به تلخی روزگارانی است که به دست باد سپرده‌اند.

  چهره‌های شکسته وگونه‌های فرو رفته آنان حکایت از درد کهنه اعتیاد و رنج سال‌هایی است که در سایه سیاه و شوم این درد خانمان برانداز به فنا رفته.

  این زنان به شکرانه رهایی از بیماری اعتیاد ، ادامه زندگی اشان را وقف خدمت به‌زنان رانده‌شده‌ای کرده‌اند که هیچ دری به رویشان باز نیست تا شب‌های سرد زمستان استخوان‌سوز امسال را در پناه آشیانه گرمی به صبح برسانند.

  در ورودی سرسرا، آینه‌ای نصب شده که به نظر نمی‌آید دراین مکان دل مشتاقی برای دیدن چهره خود، از آن سراغی بگیرد.

  آری اینجا نخستین پناهگاه‌زنان معتاد کارتن‌خواب است که خواسته وناخواسته خود را به نابودی تدریجی جسم و جان محکوم کرده‌اند.

  این مکان پس از تلاش‌های فراوان و یخ‌زدن زنان نگونبختی که اقبال با آنان نبود که از امکانات این پناهگاه استفاده کنند ، از سوی جمعیت خیریه ترک اعتیاد "تولدی دیگر" راه اندازی شد.

  این درحالی است که تاکنون چندین گرم‌خانه برای سرویس‌دهی به مردان کارتن- خواب راه‌اندازی شده‌است.

  روز گذشته خبرنگاران و برخی که در راه‌اندازی این مرکز دستی داشتند ، میهمان این خانه بودند تا راه‌اندازی رسمی آن را خبررسانی کنند.

  مانند همه بناهای قدیمی ، اتاق‌های این ساختمان از درون خانه به هم راه باز می‌کنند.

  در نخستین روز راه‌اندازی، دیوارها رنگ شده و همه چیز نو نه، اما تمیز به نظر می‌رسد.

  چند تخت دو طبقه با پتو و بالش ، فرش ، یک بخاری و یک تلویزیون قدیمی منظره‌ای‌است که علاوه بر چهره‌های انسانی، از این اتاق‌ها در ذهن نقش می‌بندد.

  با اینکه قراراست "سرای عشق" ، ازهفت شب تا هشت صبح‌میهمان زنان معتاد کارتن‌خواب باشد، اما در نخستین روز راه‌اندازی، علاوه‌بر خدمه خانه و مسوولان آن، چندنفری به‌صورت نمایشی‌وبرای حضوردرجلوی دوربین عکاسان و فیلمبرداران، در این خانه حضور دارند.

  همه چانه گرمی دارند، اما گریز از دوربین‌ها یک واکنش مشترک بین آنان است، همه بر اینکه صورتشان در تلویزیون شطرنجی شود یا عکاسان روزنامه‌ها از آنان تصویری واضح منتشر نکنند، تاکید دارند.

  درد دل آنان حرف تازه‌ای نیست، حکایت درد غریب اعتیاد است که سال‌هاست بر گرده این جامعه سنگینی می‌کند.

  برخی ازچهره‌ها کمتر از دو دهه از زندگی را تجربه کرده‌اند و حداقل نیم دهه‌اش در خماری و نشئگی گذشته‌است.

  جوان‌ترها بیشتر توهم‌زا و مسن‌ترها به‌قول خودشان سفید(هرویین) می‌زده‌اند یا می‌زنند.

  "فرناز" نخستین فردی بود که جلوی دوربین رفت ، خوب حرف می‌زد ، روان و راحت و بدون تپق.

  از شروع اعتیادش گفت، که ‪ ۱۴ سال داشته و با حشیش شروع کرده و در چهار سال نیز هر توهم‌زایی، شیشه، کراک ، اکس و ... را تجربه کرده‌است.

  دستانش تا آستین صاف و ناخن‌هایش بلند و فرنچ (نقاشی با لاک ناخن ) شده بود، اما کافی بود آستینش را بالا بزنی تا بدانی که او در این چهارسال از درد خماری چه زخم‌هایی بر تن خود نشانده.

  آثار خودزنی بر ساق دستانش به وفور خودنمایی می‌کرد.

  به‌گفته خودش ، ‪ ۱۸ سال دارد و چهار سال است که به کیف نشئگی خماری طی می‌کند.

  قصه‌زندگی او داستان تکراری زندگی کسانی‌بود که بارویایی‌شیرین و عاشقانه از حریم خانواده به خیابان رانده شده‌اند و روزهای آفتابی زندگی خود را به تیره‌روزی فروخته‌اند.

  گویا در دوران نوجوانی در دست پسری با سودای خوشبختی خانه را ترک کرده تا عشق و زندگی آزاد را تجربه کند.

  بخشی از سخنانش واقعیت و برخی دیگر داستان‌سرایی . می‌گوید : پسر مورد علاقه‌ام ، ورزشکار است و خوش تیپ ، اما به دلیل پرخاشگری و آزارهای جسمی و روحی از وی جدا شدم.

 

  وقتی ازفرناز می‌پرسیم که‌چگونه ممکن است یک فرد ورزشکار چنین رفتارهایی داشته باشد، سر به زیر دارد و حرفی نمی‌زند ...

  پایان سخنانش ، نصیحت‌هایی است که او برای دخترانی مانند خود دارد، که مانند او فکر نکنند، خانواده بهتر از خیابان خوابی است و ...

  می‌گوید دو روز است که درمان با متادون را شروع کرده و می‌خواهد ترک کند.

  می‌گوید با مادرش ارتباط دارد و فردا ، وی را به این مکان می‌آورد تا خیالش راحت باشد دخترش شب را در جای امنی به صبح می‌رساند و ...

  درگوشه دیگری زنی میانسال همراه با دخترش نشسته که می‌گوید ‪ ۲۶ سال سفید می‌زده و ‪ ۲۵ ماه است که ترک کرده است.

  به‌این مکان سری زده تا شاید برای گذران زندگی‌اش کاری برای انجام دادن باشد.

  به گفته خودش، ‪ ۲۶ سال از زندگی‌اش را به دنبال سرخوشی سه‌دود که همسرش در دهان وی نهاده، به باد داده است.

  تا چندی پیش در مرکز ‪ " TIC قیام دشت " به معتادان آماده ترک، مشاوره و گفتار درمانی می‌داده‌است .

  در ابتدا سخنانش برایم خنده‌دار بود، اما گفت‌وگوهایش چنان روانشناسانه و عمیق بود که خلع سلاحم کرد.

  می‌گفت به علت اینکه حقوقش کفاف دخل و خرجش را نمی‌داده، رهایش کرده ، می گفت با اینکه پا درد دارد، شاید به کار زمان اعتیادش یعنی کار در خانه -های مردم روی بیاورد.

  افتخارمی‌کرد به‌اینکه وقتی معتاد بوده یک نخ سیگار هم از کسی نمی‌گرفته و خرج اعتیادش را خودش می‌داده است.

  می‌گفت: روزگاری از هرویین نشئه می‌شد اما امروز با کمک کردن به معتادان آماده ترک، و لذتی که از این کار می‌برد قابل مقایسه با لذت نشئگی هرویین نیست.

  دخترش هم گویا زمانی که مادرش برای درمان اعتیاد به کمپ رفته بود، معتاد شده‌است .

  ‪ ۲۶ سال دارد و در یک تولیدی لباس کار می‌کند ، گویا در عمر کوتاهش هر توهم‌زایی را به جز هرویین تجربه کرده است.

  به گفته خودش دو ماه است که پاک شده است. گفت‌وگوی دیگر زنان ساکن در این مکان نیز تکرار درد دل دیگران است.

  از گفت وگو با ساکنان این خانه که فارغ شدیم، مسوولان را دریافتیم.

  "هر فردی به این سرا وارد می‌شود، نانش دهید و از ایمانش مپرسید". این شعاری است که مسوولان راه‌اندازی این خانه، در پیش گرفته‌اند.

  به گفته آنان ، معتادانی که به این خانه می‌آیند، اجباری برای ترک ندارند و از هفت عصر تا هشت صبح می‌توانند در این مکان حضور داشته باشند.

  غذای و لباس‌گرم و امکانات بهداشتی مانند حمام نیز دراختیار آنان گذاشته می‌شود.

  مسوولان این ساختمان می‌گویند ، برنامه‌های آموزشی برای ترک اعتیاد این زنان وجود دارد، ولی اجبار و اصراری برای ترک نیست.

  درد دل آنان نیز شنیدنی است ، از کمبود امکانات می‌گویند ، از این که آنچه از دستشان برآمده این است، اما کافی نیست.

  ظرفیت این خانه چنداتاق در دو طبقه و چهل‌نفر است، اما تعداد زنان معتاد کارتن‌خواب بسیار زیادتر است.

  می‌گویند مجبورند وجوداین خانه را اعلام عمومی نکنند چون ممکن است تعداد متقاضیان زیاد باشد و نتوانند پاسخ‌گو باشند.

  گویا هم‌اکنون معتادان از طریق دوستان یا حضور در مراکز ‪ TIC از وجود این خانه با خبر می‌شوند.

  آنان عاجزانه از مسوولان می‌خواهند راهکارهای دراز مدت برای این زنان آسیب دیده داشته باشند.

  می‌گویند، این انسان‌ها طرد شده‌اند ، حتی اگر ترک کنند ، راه به خانه سابق خود ندارند، باید به دنبال چاره‌ای برای شغل، مسکن و آینده آنان بود.

  سخنان و گله‌های آنان همچنان ادامه دارد...

  اگر بخواهیم بمانیم حرف‌ها پایان ندارد با گفتن جملات سپاسگزارم و خدا نگهدار، سردستی، پایان زمانمان را اعلام می‌کنیم و به سمت دالان می‌پیجیم.

 

  در پیچ و خم دالان صدایی از درون خانه به گوش می‌رسد گویا یکی از دختران یا زنان ترانه‌ای را با ترنمی تلخ و سوزناک زمزمه می‌کند ...

 

  "من از اون آسمون آبی می‌خوام - من از اون شب‌های مهتابی می‌خوام - دلم از خاطره‌های بد جداست - من از اون ...

 

  دست‌های یخ‌زده چسبیده به دهانم با بخاری که انگار از دیگ لبو برمی خیزد، این آهنگ، بعد از ظهر دلگیر کوچه‌های جنوب پایتخت و سوز سرمای زمستان عجب هم‌آوا است ...

 

 

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 2118 بار   |   دفعات چاپ: 839 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 69 بار   |   0 نظر
اولین سایت مددکاری اجتماعی ایران http://www.socialworkeriran.com
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4652